Ett år etter de arkeologiske utgravningene i Stavanger domkirke har arkeologene nå analysert materialet. Resultatet er et tydeligere bilde av hvordan Stavanger var før Domkirken ble bygd på 1100-tallet.
Stavanger domkirke
– Domkirkeutgravningen har gitt mye kunnskap om Stavangers historie
Vårens arkeologiske undersøkelser i Stavanger domkirke er avsluttet. Noe av det som har overrasket arkeologene mest er mengden spor etter bosetning på stedet fra før domkirken ble bygget.
Miljøovervåkning av kulturminner i Stavanger domkirke
Hvordan ser bevaringsforholdene i Stavanger domkirke ut i årene som kommer? Under gulvet i kirken installeres det miljøovervåkningsutstyr for å følge med på nettopp dette.
Grisebein fra vikingtiden i Stavanger domkirke
I den nordre delen av domkirken har arkeologene funnet dyrebein og bosetningsspor de tror kan være fra vikingtiden. Dette gir muligens svaret på hva som var på stedet før kirken ble bygd.
Gravfunn i Stavanger domkirke
De arkeologiske undersøkelsene av Stavanger domkirke har kommet godt i gang. Arkeologene har så langt funnet langt flere graver enn antatt, men også tegn på at mye arkeologisk materiale har blitt fjernet på 1800-tallet.
Sjeldent funn i Stavanger domkirke – men hva er det?
Stavanger domkirke: Fagfolkene mener at dette trolig er en spillbrikke. Men hvordan havnet den i kjelleren i Stavanger domkirke?
Nå starter de arkeologiske undersøkelsene i Stavanger domkirke
Norsk institutt for kulturminneforskning og Arkeologisk museum, Universitetet i Stavanger, starter nå med de arkeologiske undersøkelsene i Stavanger domkirke. Håpet er å få svar på hva som fantes på stedet før domkirken ble bygd og finne ut hvorfor byen ble etablert akkurat der den er i dag.